Sluiten

Minister Geens: “Bouwers moeten zich informeren over hun aannemer”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wijst in het programma “De Ochtend”, op Radio 1, op het belang van goed advies voor bouwers. Hij verwijst daarbij ook naar “Build Your Home”. Aanleiding is de Pano-reportage "Aannemer of oplichter" over frauduleuze faillissementen in de bouwsector.

De reportage, die op 26 september is uitgezonden, neemt aannemers in het vizier die de nieuwe faillissementswet misbruiken om bouwers en verbouwers flinke voorschotten te vragen en vervolgens bewust failliet te gaan. Die praktijk is niet alleen nadelig voor de consument maar zet ook de bonafide professional in een negatief daglicht.

Goed informeren is de boodschap

Sinds 1 mei is er een nieuwe faillissementswet, die toelaat dat zaakvoerders van een bedrijf in faling nog voor de afsluiting van het faillissement een nieuw bedrijf starten. Die soepelheid is bedoeld om het ondernemerschap aan te moedigen. Minister van Justitie Geens weerlegt de kritiek dat de nieuwe wet verantwoordelijk is voor de gevallen in de Pano-reportage.

“Mensen die bouwen informeren zich best over aannemer of vragen advies”, Koen Geens (CD&V) - Minister van Justitie

In het programma “De Ochtend”, op Radio 1, zegt de minister wel dat de parketten meer prioriteit moeten maken van de strijd tegen frauduleuze faillissementen. Hij vindt ook dat mensen met bouwplannen zich best informeren over hun aannemer. In een tweet verwijst hij daarvoor zelfs naar deze website: “Build Your Home”.

Bouwfraude
Fraude

Op "Build Your Home" vindt u een betrouwbare aannemer. Voor nog meer zekerheid, zet u de volgende stappen: